Vind het antwoord

op veelgestelde vragen

Vraag & antwoord

Ben ik verzekerd?

De FatMax is tijdens de tocht WA-verzekerd + ongevallen inzittenden verzekerd. In geval van schade aan de FatMax komen de voortvloeiende kosten voor uw eigen rekening en vallen dus onder uw eigen risico. Eventuele schade dient direct na afloop te worden vergoed en kan worden verrekend met de uitstaande borg.

Heeft de FatMax opbergruimte?

De FatMax heeft geen opbergruimte. U kunt ervoor kiezen om een rugzak om te doen met daarin de benodigde spullen. Bagage kan ook gratis en veilig in bewaring worden gegeven bij het vertrekpunt.

Hoe ver kan ik met een volle accu rijden?

De FatMax wordt altijd meegegeven met een volle accu. Een volle accu is voldoende om circa 40 km te rijden. Wanneer u terugkeert, wordt de accu weer opnieuw opgeladen.

Hoeveel personen kunnen er op 1 Fatmax?

De FatMax is een eenpersoonsvoertuig zonder mogelijkheid voor een passagier.

Is er een kledingadvies voor het rijden op een FatMax?
 • Geen nette kleding/schoenen i.v.m. mogelijk opspattende modder/stof!
 • Fleecevest/jas
 • Handschoenen en sjaal voor het najaar
 • Regenkleding voor regenachtige dagen
 • Zonnebril (vliegjes in de ogen)
 • Makkelijke/sportieve schoenen

Tip: geef het kledingadvies aan alle deelnemers!

Is het mogelijk een eigen route te rijden?

Het is helaas niet mogelijk om een eigen route te rijden. Door met een vaste route te werken, kunnen wij optimale service en technische ondersteuning bieden. In geval van een storing, kunnen wij altijd een gepaste en snelle oplossing garanderen. Uiteraard hebben wij de mooiste route voor u uitgezet.

Is het mogelijk vooraf of na afloop te lunchen/dineren?

Ja, dit is mogelijk. 'De Heere van Meijel' selecteerde speciale lunch- en dinerarrangementen om u te kunnen verwennen. Kijk voor meer informatie onder het kopje 'Eten' op deze website.

Is het ook mogelijk om een FatMax vanaf een andere locatie te laten rijden?

Dit is helaas niet mogelijk. De verzekering verbiedt dergelijke constructies.

Kan de FatMax omslaan?

Elk voertuig kan in principe omvallen of omslaan. Door het zeer lage zwaartepunt en de grote bandbreedte is de FatMax een stabiel voertuig. Iedereen die omslaat en daardoor schade aan het voertuig toebrengt is hiervoor zelfverantwoordelijk en moet deze schade zelf vergoeden.

Kan ik ook met meer dan 28 personen terecht?

Ben je met meer dan 28 personen dan bieden wij ook diverse mogelijkheden; Dit in combinatie met een ander voertuig uit ons assortiment of middels een combinatie-arrangement met onze regionale collega's.

Bij specifieke wensen of naar gelang het budget en tijd kunnen wij een dagje uit op maat samenstellen. In combinatie met onze collegabedrijven zijn de mogelijkheden zeer divers. Neem contact met ons op voor de exacte mogelijkheden.

Moet ik een helm op wanneer ik op een FatMax rijd?

In Nederland geldt voor berijders van de Fatmax geen helmplicht.

Moet je in het bezit zijn van een rijbewijs?

Voor het rijden op een FatMax hoeft u niet in het bezit te zijn van een geldig brommercertificaat of rijbewijs B. De berijder dient wel minimaal 16 jaar te zijn.

Op welke manieren kan de borg worden voldaan?

De borg kan op de volgende wijze worden voldaan:

 • Contant, waarbij u het geld na afloop weer contant terug krijgt;
 • Per pin, waarbij u het geld na afloop contant terug krijgt;
 • Per pin, waarbij wij het geld na afloop overmaken naar een door u aangegeven rekening.
Waar kan ik parkeren?

Wij vragen u vriendelijk om te parkeren op de hieronder voorgestelde plaatsen. Het verzoek om deze informatie ook met uw gasten te delen.

 • Parkeerplaats Tomveld Meijel (ca. 45 plekken) – TomTom ‘Meijel, Tomveld
 • Parkeerplaats aan de Kurversweg (ca. 30 plekken) – TomTom ‘Meijel, Kurversweg 3 

Er zijn uiteraard ook plekken op de Dorpsstraat en het Pater Willemsplantsoen zelf; echter willen we hier ook een stukje gastvrijheid bewaken voor de bezoekers van onze collega-middenstanders. Hopende op uw begrip en alvast dank voor uw medewerking.

Waar moet ik rijden?

Een Fatmax gaat niet harder van 25 km/uur. O.a. hierdoor valt hij volgens de wet onder de categorie bijzondere bromfietsen. Met de FatMax mag u dus op het fietspad en op de weg. Waar een fietspad is, blijft u op het fietspad.

Wat is de maximumsnelheid van een FatMax?

De FatMax heeft een maximumsnelheid van 25 km/uur en moet zich volgens de wet aan de regels van een bijzondere bromfiets houden.

Welke andere verkeersregels gelden er voor FatMax?

Voor FatMax gelden de verkeersregels die ook voor fietsers gelden. Zo dient men van het fietspad gebruik maken als dat er is; en mag men niet op de stoep rijden. Ook bellen en naast elkaar rijden is verboden.

Zijn er in de nabijheid ook overnachtingsmogelijkheden?

Meijel en omgeving bieden een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden. Van groepsaccommodaties tot hotel, van camping tot bed & breakfast. De regio heeft het allemaal. Indien gewenst geven wij u graag enkele suggesties.
Overnachting mogelijkheden in Meijel:

 • Goejje - grand café - www.goejje.nl
 • Groepsaccommodatie Peel en Maas - groepsaccommodatie - www.groepsaccommodatie-peelenmaas.nl